Daha Hızlı Daha Yüksek Daha Güçlü

22 Şubat 2012 Çarşamba · Posted in ,

  09-11 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na 15 gün kadar kısa bir süre kaldı.Bu organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi hiç kuşkusuz olimpiyat adaylığımıza güzel bir referans olacak.Bu yüzden Türkiye Atletizm Federasyonu başta olmak üzere,organizasyonda yer alan herkes hummalı bir çalışma içerisinde ve heyecanla yarışma gününün gelmesini bekliyor.


 Organizasyon nasıl geçer bilinmez ama, bana kalırsa 2012 Türk atletizmi için güzel bir yıl olacak.Bir kere en önemlisi yıllardır ihtiyacımız olan bir tesise kavuştuk hem de dünya standartlarında bir tesise.Özellikle teknik branşlarda yarışan atletlerimiz için bu durum çok iyi oldu.Ayrıca artık milli atletlerimizin salon çalışmaları için başka ülkelere gitmesine gerek kalmadı,aksine Avrupa ve Balkanlardan gelenler olacaktır.Son olarak, bundan böyle uluslararası salon müsabakaları için talepte bulunabileceğimizi unutmadan belirtmek isterim.


 Şimdi gelelim bir diğer gelişmeye.2012'ye girdik gireli güzel dereceler elde eden atletlerimiz var.Biraz onlardan bahsedeyim.Geçen hafta (18 Şubat) yeni salonumuzda Balkan Şampiyonası düzenlendi.1994 doğumlu genç atletimiz Buse Arıkazan sırıkla yüksek atlamada 4.00 metre atlayarak Türkiye rekorunu kırdı.Daha önceki rekor 3.61 metre ile Yağmur Damla Demiralp'e aitti ve 2007 yılında kırılmıştı.


 Yine Balkan Salon Şampiyonası'nda bulunan ve yarışmanın en genç isimlerden biri olan Emel Dereli'ye bakalım.1996 doğumlu olan Emel'in 4 kg. güllede en iyi derecesi 16.74 metre.Burada 16.55 metre attı.Emel şu an yıldızlar kategorisinde yani kendi grubunda 3 kg.gülleden sorumlu.Şubat'ın başında İzmir'de yapılan Türkiye yıldızlar salon yarışmasında kendisine ait olan 16.67 metre rekoru 18.79' a çıkardı.Bravo kızımıza!






 Deneme yarışlarında 23 yaşaltı erkekler 60 metrede de rekor kırıldı.1991 doğumlu arkadaşım Volkan Çakan  6.76 koştu.Eski rekor 6.80 ile İzzet Safer'e aitti.


Yine dönelim İstanbul'a.Yeni salonumuzdaki ilk yarışma olan Türkiye Şampiyonası'nda da ilk rekoru Hüseyin Atıcı kırdı.(Gülle atma branşı19.25m.) 


Bu arada 2-3 sene geçse de 'yeni salonumuz' demeye devam edeceğim  galiba :)


 Neyse efendim,ilk aklıma gelenler bunlar.Unuttuklarım olduysa da -yiğidin hakkını yiğide verip- sonradan eklemeler yapacağım.Şimdilik hoşçakalın.















Leave a Reply

Blogger tarafından desteklenmektedir.