The European Athletics App

Son zamanlarda internet kullanımı akıl almaz bir şekilde ilerliyor. Paylaşma, haberleşme, yorum yapma gibi ortak amaçları bulunan fakat uygulama açısından farklı özelliklere sahip olan sosyal medya araçlarının artması  internet kullanımına çok büyük katkı sağlıyor. En azından bu durum, ülkemizde 30.788.120 kullanıcısı bulunan Facebook sayesinde böyle.(Bknz: Socialbakers- Türkiye)


Evlerde masaüstü bilgisayarların azaldığı, dizüstü bilgisayarların da taşınmasının zor olduğu şu günlerde, artık hemen hemen herkesin elinde bir akıllı telefon ya da tablet bilgisayar bulunuyor. İşletim sistemleri, sosyal medya araçlarının kullanımını daha kolay hale getirmesinin yanı sıra her gün en az bir yeni uygulamayı marketlerine ekliyor.

Ben de bir Android kullanıcısı olarak yeni çıkan uygulamaları -özellikle spor ile ilgili olanları- görür görmez deniyorum. Bugün de içeriği "Atletizm" olan bir uygulama ile karşılaştım. European Athletics tarafından çıkartılan ve App Store ile Google Play'den ücretsiz olarak indirilebilen uygulamada; haberler, videolar, yarışmalar, atletler gibi toplamda 12 bölüm yer alıyor. Her bölümde gözlerimin fal taşı gibi açıldığını söyleyebilirim çünkü hakikaten çok kapsamlı bir uygulama olmuş. Özellikle yarışma sonuçları arşivini ve atletlerle ilgili bölümü buna örnek gösterebilirim.

Bir de 27 Haziran- 1Temmuz 2012 tarihleri arasında Helsinki'de düzenlenecek olan Avrupa Atletizm Şampiyonası ile ilgili bir bölüm var.Tıkladığınızda sol üst köşede Şampiyona'nın maskotu Appy'i görüyorsunuz. Appy'nin yanında yarışma programını takip etmeyi sağlayan Follow Up, haberler, bilgi ve hizmet bölümü var. Son olarak Şampiyona'ya kaç gün kaldı, nasıl ulaşırım, bilet ile ilgili nasıl bilgi alırım diyorsanız siz de bu uygulamaya bir göz atmalısınız. Zira Atletizmseverler için kaçırılmaz bir fırsat !

















Leave a Reply

Blogger tarafından desteklenmektedir.