İlk Gün Notları

Atletizmin en sevdiğim yanı birçok branş,birçok sporcu ve akabinde birçok hikaye barındırıyor olması.Bugün başlayan ve 11 Ağustos'a kadar sürecek olan atletizm müsabakalarının ilk gününde 47 branşın ikisini tamamlamış bulunuyoruz.Erkekler gülle atma ve kadınlar 10bin metre şampiyonlarından bahsetmeden önce kısa kısa notlarla bu günü bir özet geçeyim.

*Sabah seansı gözüme çarpan ilk şey olimpiyat stadının tıklım tıklım dolu olmasıydı.Britanyalıların büyük bir ilgi gösterdiğini söylemek yanlış olmaz.Britanya adına yarışan atletlerin içinde heptatlet Jessica Ennis ve Katarina Johnson-Thompson'ın bu duruma katkısı büyüktü.

*Heptatlon demişken; İstanbul'da izleme fırsatı bulduğumuz son dünya salon şampiyonu ve rekortmen Ukraynalı Natalya Dobrinska'nın yakasındaki siyah kurdele herkesin dikkatini çekti.Dobrinska geçtiğimiz aylarda kanser yüzünden kaybettiği eşi anısına takmıştı bu kurdeleyi.Eşi Dmitry Polyakov aynı zamanda antrenörüydü Dobrinska'nın.

*Heptatlonda ilk gün 100m engelli, yüksek atlama, gülle atma ve 200m yarışları yapılır.Bu yarışlar sonunda günü ilk sırada tamamlayan Britanyalı Jessica Ennis 100m.engellide 12.54 koşarak, normal 100m engelli yarışında finale kalmaya yetecek güzel bir derece koştu.Seyirci desteğinden başta bahsetmiştim.

*Erkekler gülle atma seçmelerinde atletimiz Hüseyin Atıcı 19.74m.lik derecesi ile finale yükselemedi.Finalde gördüğümüz isimler doğrusu beklenen isimlerdi.Favorim Alman David Storl ilk 3 hakkına kadar ilk sırada götürüyordu yarışı.Sonra Polonyalı Tomasz Majewski 1cmlik bir fark ile öne geçti. Eskiden çekiç attığım için ufak farklar her zaman sinirimi bozmuştur.Son ana kadar böyle devam etti bu fark.Üçüncü sırada ise ABD'li Reese Hoffa yer alıyordu.Yarış sonunda ise olimpiyat şampiyonluğu 21.89m ile Tomasz Majewski'nin olurken,ikincilik 21.86m ile David Storl'un üçüncülük ise 21.23m ile Reese Hoffa'nın oldu.Son dünya salon şampiyonu Ryan Whiting ise yarışı 9.sırada tamamladı.Finaldeki isimlerin hemen hemen hepsini İstanbul'da izleme fırsatı bulduğumuz için çok şanslıyız.Bunu da söylemeden geçemeyeceğim.


Londra Olimpiyat Oyunları gülle atma şampiyonu Tomasz Majewski (POL)


*Kadınlar 3adım atlama seçmelerinde dikkat çeken isimlerden biri Yamile Aldama idi.Britanya adına yarışan 40 yaşındaki Aldama beklendiği üzere finale kalmayı başardı. Kazak Olga Rypakova ise sevenlerini hayal kırıklığına uğratmak üzereydi.Neyse ki son hakkında atladığı derece ile ilk sıraya yerleşerek finale kaldı.

*Bizim sporcularımıza dönelim hemen.100m.de yarışan 1993 doğumlu genç atletimiz Nimet Karakuş 11.62 ile serisini 6.sırada tamamladı fakat bir üst tura yükselemedi.

*Çekiç atmada yarışan Eşref Apak'ın file problemi yine gündeme geldi.İlk iki hakkında çekiç filede kaldı son hakkında ise çekicin sapı direğe çarptığı için istenilen derece gelmedi.Eşref Apak'ın 3 hakkını da tv'den izleme fırsatı bulduk.Bu konuda bize bir güzellik yaptılar.

*400m.de yarışan Pınar Saka serisini 4.olarak tamamladı.Derecesi 52.38.Maalesef üst tura çıkamadı.

*3000m su engellide yarışan Tarık Langat Akdağ Halil Akkaş'a ait büyükler rekorunu kırarak finale kalmayı başardı.Yeni Türkiye büyükler rekoru: 8:17.85

*Bugün Türkiye adına yarışan son isim İlham Tanui Özbilen idi. 1500m.de yarışan Özbilen serisini 3.sırada tamamlayarak yarı finale yükselenlerin arasında yer aldı.

*Günün ikinci finali ve son yarışı olan kadınlar 10bin metre beklediğimiz isimler arasında döndü.Fakat açıkçası ben son 50 metreye kadar başa baş bir mücadele bekliyorum.Etiyopyalı Tirunesh Dibaba son 600m.de inanılmaz bir atak yaparak Vivian Cheruiyot ve Sally Kipyego'ya el salladı.Boşuna "Bebek yüzlü katil" demiyorlarmış kendisine.


                                                Bebek yüzlü katil Etiyopyalı Tirunesh Dibaba
                                                               30:20.75- SB-season best


Kısa kısa tuttuğum ilk gün notlarımı yavaş yavaş sonlandırıyorum.10bin metre final vidyosu internete yüklenir yüklenmez bulup paylaşacağım ama ondan önce bugün olimpiyat stadında çalınan, benim en sevdiğim şarkılardan biri olan bu güzel parçayı dinleyin ve atletizm ile kalın! İyi geceler!


Leave a Reply

Blogger tarafından desteklenmektedir.