Archive for Ekim 2011

Daha GÜÇLÜ, Daha yüksek, Daha hızlı

31 Ekim 2011 Pazartesi · Posted in


FATİH AVAN 2011 DÜNYA ATLETİZM ŞAMPİYONASI 5.Sİ

 "Citius, Altius, Fortius". Yani, "Daha hızlı, Daha yüksek, Daha güçlü." Bu bölümdeki ilk yazımı bu sene Türkiye adına önemli başarılara imza atmış,genç atlet Fatih Avan'a ayırıyorum.

Kendisi henüz 22 yaşında ve Fenerbahçe SK bünyesinde yer alıyor.
27 Ağustos-4 Eylül 2011'de Kore'nin Daegu şehrinde gerçekleşen 13. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türk atletizminde bir ilki gerçekleştirerek 42 ciritçinin yer aldığı elemelerde finale yani ilk 8'e kaldı.Ardından final karşılaşmasında 83.34 m atarak 5.oldu.Altın madalyayı ise 86.27 m. ile Alman Matthieas de Zordo 'ya gitti.
NOT: Bu arada TR cirit rekoru 84,79 m ile Fatih'in elinde.Yani Zordo'nun derecesine de bakacak olursak,istikrarlı bir başarı devam ederse ilerleyen dönemlerde Fatih Avan yüzümüzü güldürecek dereceler yapabilir gibi gözüküyor.

Atletizmde Koşular

25 Ekim 2011 Salı · Posted in

Atletizm çok kapsamlı bir spor.Pek çok branştan oluşuyor.Bu özelliği atletizmin ilgi çekici,eğlenceli olmasını sağlıyor.Zaman zaman yapılan organizasyonların özelliklerine göre farklılıklar olabiliyor.Fakat bu konuya daha sonra değineceğim.Branşlar genel olarak 3'e ayrılıyor.Koşular en kapsamlı olanı.Daha sonra Atmalar ve Atlamalar geliyor.Öncelikle şema olarak Koşular'a bakalım.





Bayrak koşuları:Ülkeler takım olarak yarışırlar.Her ülkeyi temsilen yani bir takımda 4 atlet bulunur.
Engelli Koşular: 110m.engelli koşusunda sadece erkekler,100m. engelli de ise sadece bayanlar yarışıyor.Bu önemli bir nokta.
Son olarak kısa,orta,uzun mesafelerde hem bayanlar hem erkekler kendi gruplarında yarışıyorlar.İlerleyen yazılarda branşlara kısa bir şekilde tek tek göz atacağız.

Blogger tarafından desteklenmektedir.